Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ

     Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη ουσιαστικά στο θέμα του ασύλου και στην κατάληψη της Νομικής απο 250 περίπου λαθρομετανάστες.Ακούσαμε διάφορα επιχειρήματα και αντεγκλίσεις απο όλα τα πολιτικά κόμματα και φυσικά απο τις λεγόμενες ΜΚΟ.Μια συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα είχε την ευθύνη για την μεταφορά όλων αυτών των δύστυχων ανθρώπων απο τη Κρήτη και την στέγασή τους στο ανακαινιζόμενο κτήριο της οδού Σόλωνος,με την αρωγή συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης,ενώ ο σύλλογος των φοιτητών δεν είχε αποδεχτεί το υποβληθέν αίτημα.
     Θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα,και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω σήμερα  γιατί θεωρώ οτι έπεται και συνέχεια.
     Παρατήρηση Α:στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αναμφίβολα.Η συνέλευση των φοιτητών αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο της Νομικής ,και η μειωψηφούσα φοιτητική παράταξη πήρε τη κατάσταση στα χέρια της ,σπάζοντας τη πόρτα της οδού Σόλωνος και επιτρέποντας την είσοδο και παραμονή σε ομάδα ανθρώπων που δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με το φοιτητικό κίνημα.Τα σχόλια περιττεύουν πιστεύω!
     Παρατήρηση Β: Οι ΜΚΟ στη σύγχρονη Δημοκράτια επιτελούν σημάντικο έργο όταν δεν υποκινούν κρυμμένες πολιτικές σκοπιμότητες.Δηλαδή οι ΜΚΟ ουσιαστικά παύουν να είναι τέτοιες όταν εξυπηρετούν συγκεκριμένες κομματικές κατευθύνσεις,και αυτομάτως γίνονται όργανα πολιτικής πίεσης συγκεκριμένου φορέα.Το φαινόμενο παρουσίας αλλά και συμμετοχής εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει οτι η συγκεκριμένη ΜΚΟ χρησιμοποίησε ουσιαστικά αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους απλά και μόνο για να ασκήσει πίεση στο υφιστάμενο πολιτικό καθεστώς.Όταν το όλο θέμα ξέφυγε προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιστρατεύοντας μετριοπαθή αλλά και συμπαθή πρόσωπα του χώρου τους.Δεν θέλω να φαντασθώ τι θα γινόταν αν είχε επέμβει ,ώς όφειλε βάσει των νόμων ,η ΕΛ.ΑΣ.
     Εν κατακλείδη ,"ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ", επειδή προσωπικά δεν πιστεύω οτι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα κινδυνεύουν η Δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ,η εμμονή στο Άσυλο απο μέρους συγκεκριμένων κομματικών φορέων ουσιαστικά κρύβει τον ουσιαστικό τους φόβο οτι έχουν αποτύχει πολιτικά και κινδυνεύουν με ολική απαξίωση και εξοστρακισμό απο τα πολιτικά δρώμενα.Τρομάζουν δηλαδή στην ιδέα του πολιτικού τους θανάτου,και προσπαθούν να γαντζωθούν στο όποιο γρανάζι τους δίδει ελπίδα ύπαρξης.
     Τα Πανεπιστήμια είναι εδάφη του Ελληνικού Κράτους.Η ΕΛ.ΑΣ ,λόγω της ιδιαιτερότητας τους ( Χώροι Διαλόγου,έρευνας ,επιστήμης,κοινωνικού προβληματισμού,ανταλλαγής απόψεων, ιστορικής αναφοράς σε δημοκρατικούς αγώνες κλπ) θα πρέπει να παραμείνει εκτός.Αν όμως διαπράττονται αξιόποινες πράξεις ,όπως σε κάθε άλλο ελληνικό έδαφος ,θα πρέπει να επεμβαίνει δίχως άλλο.
     Αν δήλαδη κάποιος υπόκεινται σε βιασμό η οτιδήποτε άλλο σε πανεπιστημιακό χώρο ,θα πρέπει να συνέλθει η Πρυτανεία για να επέμβει η αστυνομία??? Έλεος!!!
     Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει απο κανέναν άλλο εκτός απο εγκλωβισμένα στο παρελθόν μυαλά.Αν μάλιστα είναι εγκλωβισμένα "επί τώ έργω τούτω" τότε έρχονται πολύ επικίνδυνες μέρες για όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.