Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ?ΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ?

     15 Δεκεμβρίου σήμερα,ημέρα πανελλαδικής απεργίας που κύρηξαν απο κοινού Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ ενάντια στο αντιλαικό και αντικοινωνικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση Παπανδρέου.Μια κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση του υπαρκτού ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.
     Αναρωτιέμαι τι θα μονολογούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου βλέποντας το κόμμα που δημιούργησε να μετατρέπεται από σοσιαλιστικό σε φιλελεύθερο και μάλιστα του αισχίστου είδους: ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΟ.
     Και η Νεα Δημοκρατία  να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις ιδεολογικές της καταβολές από τη μία, και στο αντιφάτικο  δίπολο πολιτικού ρεαλισμού-κοινωνικού ηθικισμού από την άλλη.
     Αναρωτιέμαι τι θα απαντούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ερώτημα :η Έλλάς ανήκει είς τους Έλληνες ή στην Ευρώπη?
     Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι άν ρωτήσετε  κάποιον ανυποψίαστο πολίτη :έγιναν επεισόδια σήμερα στην πορεία στην Αθήνα ? ,θα αναρωτηθεί :Επεισόδια? Ποιά επεισόδια.Στην απεργία που κύρηξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.ΔΥ  συμμετείχε και ο δημοσιογραφικός κόσμος ,που και αυτός βάλλεται απο το επαίσχυντο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου,με αποτελέσμα να μην μπορεί να πληροφορηθεί ο μέσος Έλληνας που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν έχει εξοικειωθεί μαζί του.
     Θα πρέπει η Ε.Σ.H.Ε.Α  να επανεξετάσει τη στάση της αλλά και να υιοθετήσει την πρόταση του κ. Νίκου Χατζηνικολάου που κατ΄επανάληψη έχει και μάλιστα δημόσια προτείνει να απεργούν μια μέρα μετά .Όταν τα γεγονότα συμβαίνουν ο λειτουργός της δημοσιογραφίας πρέπει να είναι παρών γιατί χθεσινή είδηση δεν είναι είδηση και αυτό το γνωρίζει και ο πολιτικός κόσμος και οχυρώνεται πίσω από την άγνοια του πολίτη.Θα έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα όπως στις 5/5/2010 ?
     Αναρωτιέμαι αν οι ταγοί της δημοσιογραφίας  έχουν αντιληφθεί το δικό τους χρέος απέναντι στις ιστορικές στιγμές που ζούμε.Αν κρίνω απο τις κατευθυνόμενες ροές πληροφόρησης των δελτίων ειδήσεων Μεγάλων καναλιών τότε αντιλαμβάνομαι την απόσταση που χωρίζει την Ελληνική κοινωνία από τους υποτιθέμενους προστάτες της .Δεν αρκούν μερικοί καλοί δημοσιογράφοι για να υπάρχει αντικειμενική , έγκυρη και  έγκαιρη ενημέρωση.
     Διαφορετικά πολύ φοβάμαι οτι τα επεισόδια θα γενικευθούν και ο πληγωμένος Έλληνας (όχι οι γνωστοί -άγνωστοι κουκουλοφόροι) θα αρχίσει έναν καινούριο αγώνα .έναν νέο ανένδοτο και ως αντίπαλο θα έχει τους πάντες (πολιτικούς και δημοσιογράφους και άλλους) .
     Και τότε ο αγωνιζόμενος Έλληνας  με το δοκάρι στο ένα χέρι και τη μολότωφ στο άλλο, στην ερώτηση για τα τεκταινόμενα επεισόδια θα απαντά : ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ?ΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.