Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ!!!

     Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα απο τη Σύνοδο της 11ης Μαρτίου και η κυβέρνηση παρουσίασε τα αποτελέσματα της Συνόδου ως μια τεράστια επιτυχία.Πέτυχε 2/3 απο αυτά τα οποία πάσχιζε ενώ όποιος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα σε πανευρωπαικό επίπεδο,αλλά και τις δηλώσεις αξιωματούχων ,ήταν σχεδόν βέβαιος οτι τα συγκεκριμένα μέτρα (,μείωση επιτοκίου δανεισμού και παράταση χρόνου αποπληρωμής) τα είχαμε ήδη επιτύχει πρίν κάν πάει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.
     Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς οτι η πραγματική προσπάθεια του ΓΑΠ είναι να χειρισθεί το όλο ζήτημα κυρίως επικοινωνιακά.Οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και απλά περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο για να ανακοινωθούν.Και τα επιπλέον 50 δις που ανακοίνωσε η Τρόικα ,και προκάλεσε τις αντιδράσεις "της πυτζάμας ", ήταν πρόταση της κυβέρνησης όπως αποκαλύπτεται μετά απο διάφορα δημοσιεύματα αλλά και διαρροές Ευρωπαίων αξιωματούχων.Απλά δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος.Αναρωτιέμαι αν ,παρά τις αποφάσεις της 11ης Μαρτίου ,όπου μάς επιβάλλεται ουσιαστικά η πώληση δημόσιας περιουσίας , ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τις "δεσμεύσεις " του ,μετά τις ανακοινώσεις "της πυτζάμας" ,οτι δηλαδή θα φέρει σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει τη πώληση δημόσιας γής.Αλήθεια αν έλθει τέτοιος νόμος ,τότε τί θα γίνει με τον διαβόητο νόμο Παμπούκη fast track?Αυτά τα δύο μαζί δεν πολυταιριάζουν!Τί λέτε?
     Μετά από όλα αυτά είχαμε πρίν απο λίγα εικοσιτετράωρα μια έκθεση κόλαφο του IMF που λέει οτι η ελληνική οικονομία πάει απο το κακό στο χειρότερο και ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα είναι το χειρότερο στην Ελληνική οικονομική ιστορία.Συγκεκριμένα και περιληπτικά αναφέρει :
     Α)Η Ελλάδα καθυστερεί να εφαρμόσει τις απαιτούμενες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές μπορεί να οφείλονται είτε σε πολιτικούς, είτε σε διοικητικούς λόγους.
     Β)Αδυναμία επιστροφής στις αγορές ομολόγων ακόμα και εάν η κυβέρνηση ακολουθεί το πρόγραμμα χωρίς να παρεκκλίνει από τους στόχους. Την ώρα που η κυβέρνηση λέει ότι σύντομα θα βγει στις αγορές έρχεται το ΔΝΤ να της κλείσει το στόμα. Επικαλείται τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και λέει ότι οι αγορές δύσκολα θα πειστούν για μείωση του χρέους.
     Γ)Κάνει λόγο για προβλήματα στις τράπεζες και στη ρευστότητά τους, γεγονός που μπορεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία.
Αφήνει βέβαια το ΔΝΤ και τα… καλά του λόγια ότι έχει σημειώσει πρόοδο η Ελλάδα, αλλά αυτά είναι παρηγοριά στον άρρωστο.
     Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα .H πρόσφατη ιστορία αυτής της κυβέρνησης λέει οτι απλά μας προετοιμάζουν για νέα επώδυνα μέτρα.Αν όλα ήταν εντάξει ,μετά και από την "μεγάλη" επιτυχία της 11ης Μαρτίου ,τότε γιατί αμέσως μετά "βγαίνει" μια τέτοια καταστροφική έκθεση του IMF?
     To IMF απλά ξέρει οτι δεν μπορούν να μαζευτούν τα 50 δις ευρώ μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και οτι το μνημόνιο έχει ήδη αποτύχει, διότι εξ΄αρχής δεν αντιμετώπιζε καθόλου το ουσιαστικό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας που δεν είναι άλλο απο την ανύπαρκτη ανάπτυξη και το υπέρογκο χρέος.Τα ασημικά δεν φθάνουν ,οπότε πρέπει να βρεθεί χρυσός.
     Αλήθεια ,ποιός είναι αυτός ο χρυσός!!!Όποιος ξέρει ας απαντήσει αφήνοντας το σχόλιο του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.